Weekend i Palma

YOLO som sagt var! Jag och några tjejkompisar drog till Palma för att njuta av sensommaren. Eller augusti i Spanien är högsommar men i Sverige känns det att hösten är på väg. Jag borde inte ha rest med tanke på ekonomin men jag behövde det innan allt drar igång till hösten. Okej, jag erkänner jag brukar låna med telefonen ibland och det var precis vad jag gjorde denna gång. Jag orkar inte be föräldrarna om pengar och höra deras gnat. Istället var sangria och sol exakt vad jag behövde. Vi åkte med Norweigan som har billiga flygstolar och bodde på ett hotell med utsikt över båthamnen i Palma. Mallorca är fantastiskt, vi låg och solade på Cala Major varje dag och surplade i oss deras goda drinkar. På kvällarna var vi ute och åt och drack vin. Vilken skillnad det är på vinpriserna mot för Sverige. Nu är jag iallafall lite bättre rustad för en lång höst.

Vy över hamnen och katedralen i Palma

Älskar inredning

Någon mer än jag som älskar inredning? Jag älskar att sitta och skrolla på nätet eller bläddra i en tidning för inspiration. Precis som jag har nämnt tidigare så är jag sugen på en större lägenhet. Tänk er att få inreda er alldeles egna lägenhet och ha ett ställe som är tillräckligt stort. Jag har redan börjat kika lite på sängbord från ett bra varumärke. Bland annat så hittade Jag ett från dom som jag verkligen gillade. Tidigare har jag inte kunnat ha ett sängbord då lägenheten har varit för liten men när jag flyttar till nytt är det äntligen dags.

Sängbord intill sängen

Minne för livet

Jag är en rastlös själ och jag kommer ofta på nya projekt att kasta mig över. Ett intresse som hela tiden finns där är fotografering. Idag har man alltid med sig en kamera var man än är, men jag längtar efter att lämna mobilen hemma och ge mig ut och vara närvarande i det jag gör. När mobilen är med är det så lätt att fastna i något annat, man ska kolla sociala medier, man vill Googla något, ja, ni känner säkert igen er. Jag har en kamera sedan tidigare men det behöver uppdateras med lite tillbehör och det har blivit en lång lista på bra produkter som är användbara. Det kostar en del så det får bli en prioritering på vad som är viktigast just nu. Det finns en del digitala kurser att gå och via dem kan man sedan få vara med på en digital utställning, det får vara det långsiktiga målet. Just nu ska jag inrikta mig på att komma ut och gå, fotografera sådant som finns i närheten och som man ser varje dag men inte verkligen ser. Tar gärna mot tips på olika teman.

Tjej som fotograferar sittandes på en gata

Disgusting Food Museum i Malmö

Det nya året har inte börjat bra. Först pajade min kyl och sedan körde jag in i en vägsugga vid en parkering så jag måste fixa bilen. Jag har tagit ett lån via Zensum eftersom jag inte hinner att spara ihop pengarna och det är saker som jag inte kan vara utan. Helst hade jag velat resa till Köpenhamn och dränka mina sorger men gränserna är stängda. Fast jag hänger inte läpp, för det finns massor av roliga saker att upptäcka i Malmö. Jag och Susanne var förra helgen på Disgusting Food Museum här i Malmö. Jag har hört talas om det men aldrig besökt det, men har ni vägarna förbi missa inte denna pärla. Herrgud som vi skrattade. De har samlat de mest äckliga maträtterna från världen och vissa fick vi även smaka på. De har även en tillfällig utställning om äcklig alkohol, eller vad sägs om en öl rökt med fårskit och smaksatt med valtestiklar? Mums!

Flera råa hjärnor
Hoppande val i sidleds

Quan i Malmö

När hösten anlände till Malmö kändes det även som en del av sommarens nöjesliv dog och coronan gjorde sig påmind igen. Jag bor ju själv i min lilla etta så livet är inte fullt så spännande som student som det brukar vara eftersom jag försöker att följa restriktionerna. Jag har köpt färgpennor och målar ganska mycket då jag inte pluggar. Jag målar både i målarböcker för vuxna men även för fri hand. Förra veckan var jag iallafall ute på lite galej men några väninnor. Vi hamnade på Quan som ligger på Mäster Johansgatan. Jag har aldrig varit där tidigare men det är ett fantastiskt ställe. Maten är supergod och sedan ska vi inte tala om de lyxiga drinkarna. Det känns som en restaurang som skulle kunna ligga i New York eller London. Quan är en asiatisk restaurang och jag skulle säga att huvudtemat är japanskt. Missa inte den här pärlan!

Närbild på japansk mat
En snygg drink på en bardisk

Plugga hemifrån

Den här terminen blir det mycket undervisning på distans och få träffar i skolan. Jag måste säga att det går över förväntan att plugga hemifrån. Vi har basgrupper i klasser och då träffas vi via Zoom. På så sätt kan vi ändå göra grupparbeten och träffas för att prata om våra kurser och allt möjligt annat. Tyvärr har både min och min kompis mobil fått väldigt dålig batteritid nu och den behövs verkligen när allt är på distans. Vi jämförde priser innan vi köpte nya mobiler och våra fick vi offert på här. Nu ska vi kunna hänga med utan att mobilerna dör mitt i ett möte.

Sittande kvinna med mobil i handen

Drömmer om större boende

Min lägenhet har verkligen betytt mycket för mig under alla de år som jag har bott i den! Jag har många minnen härifrån och jag är tacksam över att ha haft en fast punkt i mitt liv. Den kommer alltid ha en speciell plast i mitt hjärta men nu när pluggandet börjar närma sig sitt slut så har jag börjat drömma om en lite större lägenhet. Det hade varit skönt med minst 2 rum och kök. Att ha ett riktigt sovrum och kunna inreda ett vardagsrum där jag kan umgås med vänner. Något jag önskar till nästa lägenhet är havsutsikt. Tänk så mysigt att äta frukost och samtidigt kunna titta ut över sundet mot Danmark. Köket får gärna vara så stort att det går att ha ett bord och stolar där. På den här mäklarsidan hänger jag mycket nu och surfar runt mellan olika lägenheter.

Utbildning på arbetsplatsen

Jag är en sån person som aldrig vill sluta lära mig och jag tror att många håller med mig. Därför är det viktigt att när man väl har gått klart sin utbildning och letar jobb att ta reda på om vilka möjligheter det finns för att utvecklas på arbetsplatsen. Anordnade föreläsningar varje vecka inom något ämne som rör ens yrke eller betald fortbildning från ens arbetsgivare är två exempel på saker som kan bidra till ens utveckling på arbetsplatsen. Är man till exempel anläggare eller en grävmaskinist som arbetar med att lägga kablar kan man gå en kurs hos EBR inom kabelförläggning för att bland annat lära sig om de lagar och regler som gäller när man ska utföra det arbetet. Det tycker jag är ett bra exempel på en kurs som bidrar till större säkerhet på arbetsplatsen, mer kompetens på arbetsplatsen och inte minst utveckling för den individuella arbetaren.

Människor på lektion
Person med laptop

Att fungera som handledare för unga

Under lärarpraktiker tycker jag en av de största utmaningarna är att hjälpa ungdomar att hitta sitt kall i livet. Att kunna ge tips och råd, och framförallt att ställa rätt frågor till en ung individ kan hjälpa dem att hitta sina drömjobb. Jag reflekterar mycket över det här och har insett att jag måste lära mig mer om olika arbetsmöjligheter. Därför har jag nu i flera veckor läst på om olika slags jobb, både vanliga och ovanliga, och även om vilka utbildningar som krävs för dem. Jag var bland annat helt okunnig inom byggbranschen, men kolla här om ni också vill läsa mer om specifika certifieringsutbildningar som arbetsgivare kan ordna!

Byggarbetare som svetsar

Förebild för unga

Ibland funderar jag om jag har valt rätt i livet eftersom läraryrket innebär mycket mer än att bara undervisa. Man kommer att fungera som en förebild för eleverna. Jag tror att det idag är viktigare än någonsin eftersom det finns så många barn som kommer från trasiga hem. För dem kan det nog då bli en trygghet att komma till skolan och veta att det finns en lärare som lyssnar på dem. Jag känner mig lite orolig över det här. Kommer jag att orka med det? Just nu ser jag fram emot det men vad jag hör från många som redan arbetar tar det mycket av ens energi. Det är ju inte bara hur man är utan även hur man ser ut. Jag tror att man inte ska sticka ut alltför mycket utan vara ganska diskret både vad gäller kläder och hur man målar sig. Med mina nya produkter från eleven.se övar jag mig nu på att lägga en snygg men diskret make up.

En kvinna håller i en bunt böcker