Lägenhet på Mallorca

I somras besökte jag Palma som en fattig student. Trots min begränsade budget så hade jag en underbar weekend. Jag älskade att vandra runt i den vackra staden, koppla av på stranden och dricka billigt men gott vin.

Men det som jag verkligen drömde om under min semester var att köpa en lägenhet på Mallorca. Jag tänkte på hur härligt det skulle vara att kunna återvända hit varje år, att ha ett ställe att kalla mitt eget på den här vackra ön. Nu sitter jag har i vinterrusket och drömmer mig bort genom att kolla på fastighetsmäklare Mallorca.

mallorca

Tyvärr är jag fortfarande en fattig student och köpet av en lägenhet verkar för närvarande som en omöjlig dröm. Men jag hoppas att en dag, när jag har sparat upp tillräckligt mycket pengar, kan jag förverkliga drömmen om att bo i Spanien.

Vill någon byta hals med mig?

Självklart ska jag bli sjuk nu, när det är som mest att göra i skolan. Det känns som om jag har ett rivjärn i halsen och feber som inga piller i världen verkar fungera på. Jag ligger i sängen som en trasa och läroböckerna stirrar på mig. Jag bor ju själv så ingen kommer och ger mig en kopp te eller baddar mig i pannan, det får jag göra själv. I går var jag på vårdcentralen, på deras drop in. Sjuksköterskan tittade mig i halsen och skakade på huvudet. Jag fick en läkartid direkt, de har haft dåligt med lediga tider förut men nu har de resursläkare tack och lov.

Illustration av halsont

Nytt hemma

Hej finingar!<3

Åh, ni vet ju hur jag är vid det här laget: impulsiv och en aning förvirrad..haha. Nu har jag fått för mig att jag vill fixa allt här hemma. Häromdagen målade jag om en vägg i vardagsrummet och så har jag varit och köpt lite nya mattor och små inredningsprylar. Jag har fått för mig att jag måste ha lugn och ordning i mitt hem för att jag ska kunna plugga bra (eller så är det bara en ursäkt).

Jag vill att allt ska vara enhetligt och fräscht och i organiserat om ni förstår hur jag menar? Ska rensa ut en massa gammalt skrot tänkte jag. Öppnade porslinsskåpet här om dagen och fick syn på min samling med udda porslin. Nu vill jag först och främst byta ut tallrikarna. Fast jag kanske borde vänta till jul så att jag kan önska mig någon fin serie att samla på  i julklapp. Här under är några sorter jag funderar på.

Vad tror ni?

1012142

swedish_grace_plate_flat_27cm_ice

En stressig dag!

help

Hej allihop!

Åh, vad jag blir frustrerad på mig själv ibland, alltså! Mitt i min tentastress så bestämmer sig min lilla bil sig för att strejka. Det passar ju himla dåligt med tanke på att jag använder den dagligen. Jag har precis kommit hem från verkstan där jag lämnade in den och fått en lista på saker jag måste köpa. Jag vet ju ingenting om volvo delar så ni kan ju förstå att det inte bara är att göra. Jag ringde pappa påväg hem och han lovade att ta sig tid till att skypa med mig ikväll så ska han försöka hjälpa mig. Jag har ju inte alls tid för detta egentligen, jag ska hela dagen ha suttit med näsan i en bok – men börjar inte med plugget förens nu. Ska kanske först sätta mig med en kopp te och försöka lugna mina nerver lite. Att börja plugga när man redan är uppe i varv känns ju kanske orimligt. Jag hoppas ni har en bättre dag än vad jag har, kära ni! ♥︎

 

 

Längtan tills helgen!

Hej alla vänner ! ♡

Hur har ni det idag? Behandlar oktober er bra såhär långt? Jag längtar så otroligt mycket tills helgen. Det känns som om jag knappt har sovit någonting alls denna veckan, så helgen är uppbokad för sömn för min del. Inte bara, så klart. Men jag har tänkt mig sovmorgon varje morgon och att komma i säng i rimlig tid. Nästa vecka fyller Denice år och det ska firas nästa helg. Så det gäller att sova denna, för det kommer bli party nästa. Jag ska dock hinna hitta en present innan dess. Jag frågade hennes man om vilken upplevelse som kunde vara mest lämplig och han sa till mig att köp matupplevelsen. Men jag tänker att jag måste hitta något mer, tänker jag. Kanske något smycke eller något? Det ordnar sig, har ju en hel vecka på mig! 

prese

 

Fokuserar på fel saker!

Hej allihop!

Fy, vad jag är stressad idag! Jag satt och gick igenom min planering för plugget igår kväll och insåg att jag inte kommer hinna med allt i takten jag har just nu. Så nu får jag öka tempot varje dag, vilket verkligen är något som stressar upp mig. Jag kommer ju klart vänja mig vid det också, men nu innan så blir jag helt överväldigad. När jag är överväldigad så är jag dessutom en mästare på att skjuta upp saker och inte göra det jag borde. Som igår, då började jag planera hur jag slagöra om vardagsrummet hemma. Väljer hur möblerna ska stå, och vilka färger jag vill satsa på. Jag har till och med börjat med att köp möbler på nätet, eller i alla fall sidobord och nya gardiner. Jag vill ju köpa nytt av allt, men jag får nog hålla i tyglarna lite och bara köpa det som jag faktiskt behöver. Eller, egentligen borde jag verkligen strunta i detta och fokusera på plugget.. men det är ju inte lika roligt! Haha! 

vardags

Nya rutiner!

smoo

Godmorgon måndag!

Idag har jag inga föreläsningar på schemat då vi får tid att läsa ikapp oss inför tentan. Jag börjar därför dagen med en smoothie och sedan en löprunda. Jag har nämligen bestämt mig att gå ut och röra mig minst en gång om dagen, även mina “lediga” dagar. Men jag upptäckte här om dagen att jag inte kan springa innan jag har fått i mig någon näring då jag nästan höll på att svimma sist jag försökte. Så nu blir det alltså smoothie innan jag ens tänker på att anstränga mig om morgnarna. Låter inte det som en bra rutin att verkligen hålla sig till? Har ni några sånna bra träningsrutiner?

Underbara måndag!

shop

Hej alla favoriter! ♥︎

Hur mår ni? Jag mår så himla bra idag, nästan oförskämt bra faktiskt! Jag vet inte riktigt varför jag mår så bra, men jag tror jag sov sådär extra bra i natt och sen har jag bara härliga planer för dagen. Så vad kan man egentligen klaga på! Det första jag ska göra efter mina tre föreläsningar för dagen är att träffa Elina och shoppa lite. Hon har nämligen precis skaffat kreditkort och ville prova det. Haha! Jag är på jakt efter en ny väska som rymmer min laptop. Jag vill inte ha en riktig datorväska, för jag tycker de är så himla tråkiga. Jag vill ha en större handväska som min dator får plats i. Förstår ni? Jag hoppas på att hitta en i eftermiddag. Det blir antagligen mycket kaffe och kanske till och med middag på stan efter vi shoppat klart. Jag hoppas det! 

Vad är era planer för dagen?